DOLAR 27,1479 0.08%
EURO 29,0073 0.11%
ALTIN 1.680,480,38
BITCOIN 7227940,30%
İstanbul
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi
203 okunma

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi

ABONE OL
2 Mart 2021 16:29
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ispanağın yararını saymakla bitiremeyiz. Sevenin çok sevdiği ıspanak, bazı kimselerce de mesafeli davranılan sebzelerden biri. Sevmeyenin bile afiyetle yiyebileceği bir tarifle tüm bu ön yargıları kıralım öyleyse.
Şöyle sıcacık, kıtır kıtır bir böreği kim sevmez ki? Hazırlaması oldukça pratik, saatlerce hamur açmanıza gerek kalmadan hazır yufka ile çabucak halledeceğiniz bir börek için mutfağa buyurun!

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Tuz
  • Yumurta
  • Su
  • Yoğurt
  • Yumurta sarısı
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Hazır yufka
  • ıspanak
  • Soğan
  • çörek otu (arzuya göre susam)

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun.
  2. Ispanakları güzelce yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Daha sonra üzerine ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları, karabiberi ve tuzu ekleyip kavurun.
  3. Ispanaklar suyunu salınca ocağın altını kapatın ve ıspanakları bir kenarda soğumaya bırakın.
  4. Bir kabın içerisinde bir bardak yoğurt, 2 adet yumurta,  yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağı güzelce çırpın.
  5. Fırın tepsisini yağladıktan ya da bir pişirme kağıdı serdikten sonra bir adet yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde içine serin.
  6. Yoğurtlu karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün.
  7. İkinci yufkayı buruşturarak birinci yufkanın üzerine yerleştirin.
  8. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürdükten sonra üzerine ıspanaklı harcın bir kısmını ekleyin.
  9. Üzerine üçüncü yufkayı buruşturarak yerleştirin. Yoğurtlu karışımı sürüp dördüncü yufkayı yerleştirin.
  10. Dördüncü yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp kalan ıspanak harcını ekleyin.
  11. Beşinci yufkayı serip üzerine yoğurtlu karışımdan sürdükten sonra en altta kalan ve tepsi dışına taşan yufkayı da tepsi üzerine toplayın. Üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün.
  12. Böreği dilimlere ayırıp üzerilerine yumurta sarısı sürün ve arzunuza göre üzerini çörek otuyla süsleyin.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  14. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP